Skip to content

Video content kommer förbättra din SEO

Video har blivit det kanske mest populära innehållet på internet via sociala medier och streaming– sidor som t.ex. YouTube. Med internet som blir snabbare och mobiler som främsta plattform har tillgängligheten för videor ökat över hela världen.

80% av trafiken kommer från rörliga bilder

Enligt en studie av Smart Insight kommer 80% av internettrafiken att komma från rörlig bild år 2020. Enligt ett Amerikanskt Marketing Automation företag vill 43% se mer Rörligt content. YouTube är redan den näst största sökmotorn i världen och enligt en studie av Moz grundaren Rand Fishkin är YouTubes sökmotor dubbelt så populär som Bing. Om du vill öka din trafik 2019 genom SEO är en stor rekommendation att skapa video- content och optimera innehållet för YouTube för att synas mer på Google. 55% av alla sökningar på Google innehåller minst en video och de flesta av dessa videor kommer ifrån YouTube. Bra att ha i åtanke är även att Google äger YouTube så därför kan man antagligen förvänta sig ännu fler videor i sökresultatet 2019. Google har till och med börjat att ha med videor i bildsök. YouTube har en enorm sökmotor och har du inte börjat med video-content än så är det verkligen på tiden!

Man trying to make optimised video

Hur du sökoptimerar en video

Title på video: Precis som titel-taggen är extremt viktig när det gäller vanlig sökordsoptimering, är titeln på YouTube- videon den absolut viktigaste taggen för optimering och synlighet. Det som är bra att tänka på när du skriver din titel är att:

  1. Använda nyckelord så tidigt som möjligt.
  2. Ha så många kombinationer som möjligt av titeln.
  3. Ha en unik titeltagg, YouTube filtrerar bort dubbletter i sökresultatet så kolla upp att du inte har en identisk titel som en annan populär video har.

Beskrivning: Se din beskrivning precis som din meta- beskrivning förutom att den får vara längre på YouTube.

Taggar: Välj dina taggar efter dina viktigaste nyckelord. Dessa är extremt viktiga då de avgör vilka andras videor du kommer relateras till. Bra taggning, titel och beskrivning kommer göra att du syns till höger om andra populära videor.

Kategorier: När du väljer kategori tänk på att kategorier med lite konkurrens gör att du inte hamnar i den stora massan av videos. Du kan hamna på topplistor för varje kategori och detta ger dig fler visningar och länkar. Interna länkar på Youtube ger också bra SEO effekt till din video.

 

 

Så hamnar din vide högt på YouTube och Google

När det gäller att få sin YouTube-video att hamna i Googles sökresultat och högt upp på sidan är det viktig att din video är relevant. Datan som YouTube och Google använder för att mäta detta är:

  • Gilla- markeringar
  • Kommentarer
  • Favoriseringar
  • Visningar
  • Inbäddning av videon på andra sidor
  • Delningar på sociala kanaler

Lära dig mer om Sökmotoroptimering. eller testa Sista Radens kostnadsfria SEO- verktyg om du vill veta hur bra din hemsida presterar och vad som behöver optimeras!